Головна  →  Новини  →  22 грудня 2023

Про організацію надання санаторно-курортного лікування в 2024 році відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2024 рік"

Про організацію надання санаторно-курортного лікування в 2024 році відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік»

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» в 2024 році ЗУПИНЯЄТЬСЯ дія законів України:


1. «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

пункт 3 частини першої статті 12 «Пільги учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них» …

«3).Безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Порядок надання путівок, розмір та порядок виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України;»

пункт 3 частини першої статті 13 «Пільги особам з інвалідністю внаслідок війни» …

«3). Безплатне позачергове щорічне забезпечення санаторно-курортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.»

пункт 3 частини першої статті 14 «Пільги для учасників війни»

«3). Безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Порядок надання путівок, розмір та порядок виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України;»

пункт 3 частини першої статті 15 «Пільги сім’ям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України»…

«3). Безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Порядок надання путівок, розмір та порядок виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України;»

пункт 6 частини першої статті 16 «Пільги для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною» …

«6).Безоплатне першочергове забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Порядок надання путівок визначаються Кабінетом Міністрів України;»


2. Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

пункт 4 частини першої статті 20 «Компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 1»

…«4). Позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, за надання послуг із санаторно-курортного лікування чи одержання за їх бажанням грошової компенсації у розмірі середньої вартості путівки в Україні;»

пункт 10 частини третьої статті 30 «Пільги та компенсації потерпілим дітям та їх батькам»

… «10). Щорічне безплатне забезпечення дитини з інвалідністю та одного з батьків чи особи, яка їх замінює, путівкою для будь-якого виду оздоровлення чи відпочинку протягом двох місяців шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівки через безготівкове перерахування закладам оздоровлення чи відпочинку, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, за надання послуг із оздоровлення або відпочинку чи одержання грошової компенсації у розмірі середньої вартості путівки в Україні.


3. "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні"

пункт 6 частини першої статті 9 «Пільги для осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною»…

«9). Безоплатне першочергове забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Порядок надання путівок визначаються Кабінетом Міністрів України;»

        Стаття 33. Санаторно-курортне лікування

«Громадяни похилого віку нарівні з іншими громадянами користуються санаторно-курортним лікуванням. Порядок медичного відбору і направлення на санаторно-курортне лікування встановлюється центральними органами виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у сферах охорони здоров’я, зайнятості населення та трудової міграції, трудових відносин, соціального захисту населення, а також колективними договорами та угодами.»


4. «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні»

Стаття 29. Виплата грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування

Грошова компенсація замість санаторно-курортної путівки і компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування виплачується особам з інвалідністю, законним представникам дітей з інвалідністю на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає їх право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки і компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування призначає і виплачує місцевий орган виконавчої влади, який відповідно до своїх повноважень забезпечує санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю, категорії яких визначені законом.

Порядок виплати і розміри грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки і компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України.


5. «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

частина 6 статті 38 Особи з інвалідністю і діти з інвалідністю за наявності медичних показань мають право на безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками.


6. «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років»

абзац 2 частини 5 статті 6 одержання пільгових путівок для санаторно-курортного лікування та відпочинку.

 

Управління соціального захисту населення Голосіївської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю