Флеш-моб Правобережного об'єднаного управління ПФУ в м. Києві

21 квітня 2016  року з метою привернення уваги широких кіл громадськості до питань легалізації та детінізаціїї заробітної плати Правобережним об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві (далі – управління) був проведений флеш-моб під гаслом «Легальна заробітна плата – ваш соціальний захист».

Учасниками заходу стали волонтери Громадської організації  «Волонтерський рух «Батальйон «Сітка» та фахівці управління.

Місцем проведення флеш-мобу учасники обрали вулиці, які прилягають до Севастопольської площі, що поблизу Солом’янської  районної в м. Києві державної адміністрації, це вулиця Народного ополчення, та Повітрофлотський проспект.

Волонтери тримали плакати із надписами «Легальна заробітна плата – ваш соціальних захист», «Вимагайте від роботодавців легального працевлаштування», «Ми – за легальну зайнятість», «Працюйте офіційно – дбайте про свої трудові права», «Зарплата «в конверті» – удар по пенсійних накопиченнях громадян» та «Молодь за легальну заробітну плату!».

Фахівці управління роздали листівки пересічним громадянам, які в цей час спостерігали за флеш-мобом. В листівках роз’яснювалося про: страховий стаж, розмір мінімальної заробітної плати у 2016 році, яка встановлена законом, максимальну величину бази нарахування єдиного внеску, а також,  як визначається мінімальний страховий внесок. Крім того фахівці управління розповідали перехожим про залежність розміру пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого сплачувались внески, і про інші соціальні гарантії, які надає легальне працевлаштування.

 

Правобережне об’єднане управління

Пенсійного фонду України в м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю