Головна  →  Безбар'єрність  →  20 березня 2024

Як стати надавачем послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей та отримати відшкодування від Міністерства у справах ветеранів

Цьогоріч в Україні впроваджується безоплатна психологічна допомога для ветеранів та їхніх родин. Зокрема, Мінветеранів відшкодовуватиме вартість наданих послуг спеціалізованим закладам різних форм власності, в тому числі й фізичним особам-підприємцям, які надають такі послуги з психологічної допомоги.

Міністерство у справах ветеранів розробило трирівневу систему організації та надання таких послуг, яка дозволить забезпечити швидкий доступ ветеранів та їхніх рідних до кваліфікованої психологічної допомоги.

Перший рівень – соціально-психологічна підтримка та супровід. Другий рівень – психологічна допомога. Послуги можуть також надаватися у сімейній та груповій формі чи дистанційно. Третій рівень – комплексна медико-психологічна допомога. Вона надається мультидисциплінарними командами мінімум з чотирьох фахівців (1 лікар-психіатр та 3 психотерапевти/психологи).

Зокрема, на другому та третьому рівнях Мінветеранів відшкодовує надавачам вартість наданих послуг, а саме:

254,18 грн (без ПДВ) – на одну особу протягом однієї години роботи одного фахівця із надання послуг в індивідуальній формі – на другому рівні;

153 100 грн (без ПДВ) – глобальна ставка на місяць на одну команду з чотирьох фахівців за умови надання послуг із психологічної допомоги 50 і більше отримувачам послуг протягом місяця – на третьому рівні. (Можуть застосовуватися коригувальні коефіцієнти).

Послуги можуть надаватися стаціонарно та/або амбулаторно, та/або дистанційно.

Щоб стати надавачем послуг та отримувати відшкодування від Мінветеранів, потрібно подати заяву до Реєстру суб’єктів надання послуг із надання психологічної допомоги для ветеранів та членів їх сімей (для другого та третього рівнів).

Тож фахівці Мінветеранів розробили покрокову інструкцію подання заяви для внесення до відповідного Реєстру через «Кабінет надавача»: https://veteranpsycho-help.mva.gov.ua/login .

Крок-1 Крок-2 Крок-3 Крок-4 Крок-5 Крок-6

Інформація щодо того як стати надавачем послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей та отримати відшкодування від Мінветеранів розміщено на офіційному сайті Міністерства у справах ветеранів України за посиланням: https://mva.gov.ua/ua/news/yak-stati-nadavachem-poslug-iz-psihologichnoyi-dopomogi-dlya-veteraniv-i-chleniv-yih-simej-ta-otrimati-vidshkoduvannya-vid-minveteraniv .

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю