Головна  →  Оголошення  →  22 лютого 2024

Столична служба зайнятості надає фінансову підтримку роботодавцям

Столична служба зайнятості
Облаштування робочого місця для людини з інвалідністю: компенсацію можна отримати через Дію
 
Роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, тепер можуть подавати заяву на отримання відповідної компенсації від держави через портал Дія.
 
При прийнятті на роботу такої людини та обладнавши для неї робоче місце:
  • з першою групою інвалідності, роботодавець має право на грошову компенсацію у розмірі до 106,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);
  • з другою групою інвалідності – у розмірі до 71 тис. грн (10 мінімальних зарплат).
Головна мета цієї урядової програми - спонукати роботодавців усунути бар’єри на робочому місці, зробити середовище для своїх працівників максимально комфортним та безпечним.
 
Компенсація надається, зокрема, за придбання меблів та фурнітури для робочих місць; комп’ютерів та оргтехніки; програмного забезпечення; поручнів та брусів; машин для виробництва та оброблення комерційних товарів; допоміжних засобів для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях; допоміжних засобів для відтворення звуків, для малювання і письма тощо.
 
 
Також роботодавець може отримати компенсацію через подання заяви до Київського міського центру зайнятості в паперовій або електронній формі.
 
Довідково: з початку дії програми роботодавці столиці отримали понад 500 тис. грн компенсації за працевлаштування і облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.
 
 
Відділ загально-інформаційної роботи Київського міського центру зайнятості
 
тел.: 044 244-94-59
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю