Головна  →  Новини  →  7 травня 2021

День пам’яті та примирення відзначають в закладах культури району

День пам’яті та примирення відзначають в закладах культури району

 

«Нам не забути днів війни...

У нашій пам'яті вони.

І ті герої незабутні,

Що з нами йдуть в віки майбутні…»

 

8 травня 2021 Україна разом з Європою та світом вшановує загиблих у роки Другої світової війні.

Пам'ятати про загиблих Героїв,  не  залишати  поза  увагою братських могил і пам’ятників,  передавати нащадкам правду про минуле – святий обов'язок кожного українця.

До Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років вихованці Централізованої системи дитячо-юнацьких клубів «Щасливе дитинство» Голосіївського району м.Києва  вшанували пам’ять загиблих  у роки Другої світової війни хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника воїнам-визволителям окремої танкової бригади № 91 імені Маршала І. Якубовського.

Пам’ятні заходи організовано в усіх закладах культури, зокрема відбулись майстер-класи з малювання та виготовлення стилізованої червоної квітки маку із паперу, тканини, фетру –  символу пам’яті за загиблими у війні.

На блогах бібліотек Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м.Києва розміщено книжкову виставку «Трохи роздумів про війну» (бібліотека «Деміївська»), відеоперегляди «Жіночі історії Другої світової» (бібліотека ім.М.П.Стельмаха), віртуальну книжкову виставку-вшанування «Пам’ятати, щоб перемагати!» (бібліотека №142 для дітей), довідку хронології подій Другої світової війни (сайт ЦБС Голосіївського району м.Києва) та ін.

На сторінці «Будинку культури «Конча-Заспа» в соціальній мережі Фейсбук висвітлено інформацію про пам’ятні дні 8-9 травня з гаслом «Ніколи знову!».

Вічна пам'ять і безмежна вдячність за Перемогу мужнім воїнам-визволителям!

ФОТОАЛЬБОМ

                               

За інформацією управління культури

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю