Компенсація споживачам у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію

Управління соціального захисту населення Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації інформує, що Постановою Кабінету Міністрів України від 1 лютого 2021 р. № 64 затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.

Порядок визначає механізм використання коштів державного бюджету за програмою “Компенсація у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію на оплату електричної енергії населенням, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками, населенням, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, а також багатодітними, прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типуˮ (крім тих, які отримують житлову субсидію).

Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики.

Компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електричної енергії, що виникла в результаті відміни знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію), встановленої з 1 січня 2021 року.

Компенсація надається шляхом спрямування бюджетних коштів постачальникам універсальних послуг з подальшим їх зарахуванням, як часткову оплату за спожиту у I кварталі 2021 р. електричну енергію, на особові рахунки споживачів.

Постачальник універсальних послуг повинен поінформувати споживача про надану йому компенсацію шляхом розміщення відповідної інформації у платіжному документі (рахунку) та в особистому кабінеті споживача.

                                                              

Розмір отриманої компенсації не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

 

Одночасно інформуємо, що в зв’язку з встановленням єдиних фіксованих цін на електричну енергію, Управлінням соціального захисту населення проведено перерахунок житлової субсидії домогосподарствам, які використовують електричну енергію для індивідуального опалення.

 

Порядок призначення субсидії домогосподарствам, які використовують електричну енергію для індивідуального опалення визначений Положенням  про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848.

 

Додаткову інформацію з питань призначення житлових субсидій можна отримати за телефоном «Гарячої лінії» Управління соціального захисту населення 257-23-87.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю