Головна  →  Новини  →  6 квітня 2020

Міські комунальні служби разом із «Муніципальною вартою» та правоохоронцями контролюють дотримання карантину

Цими вихідними міські комунальні служби разом із «Муніципальною вартою» та правоохоронцями розпочали патрулювання столичних парків для перевірки дотримання киянами карантинних заходів. Як відомо, в місті вже діють жорсткі обмеження щодо пікніків і кількості осіб, які одночасно можуть перебувати разом на вулиці, не дотримуючись дистанції. Саме ці обмеження було проконтрольовано.

«У нас є чітке завдання не допустити поширення епідемії у столиці, а це можливо лише за умови точного виконання всіх карантинних заходів. Кияни мають зрозуміти, що карантин – це не канікули, і наразі не та ситуація, коли з хворобою можна жартувати. Відповідні зауваження та складені протоколи – поки що попереджувальний захід, із понеділка карантин входить у більш жорстку фазу», – зауважив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Під час спільного патрулювання було перевірено парки, сквери столиці, спортивні та дитячі майданчики в усіх районах. Зафіксовано низку порушень, за результатами комунальники склали перші протоколи. В більшості випадків вистачало профілактичної бесіди.

«На превеликий жаль, не всі кияни усвідомили реальність загрози своєму життю та життю рідних і близьких, і знехтували попередженням. Саме тому ми посилюємо заходи безпеки із залученням правоохоронців. Уже перше патрулювання показало, що містяни із розумінням ставляться до таких заходів і готові виконувати умови карантину», – підкреслив Дмитро Загуменний.

Нагадуємо, що з 6 квітня, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, у країні починають діяти посилені карантинні заходи.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю