Головна  →  Новини  →  29 січня 2020

День спогадів про Бориса Шахліна – семиразового олімпійського чемпіона

 

28.01.2020 в приміщенні зали Вченої ради Національного університету фізичного виховання і спорту України (м. Київ, вул. Фізкультури) відбувся захід «Почесні громадяни Києва – Олімпійські чемпіони. День спогадів про Бориса Шахліна – семиразового олімпійського чемпіона».

 Цілих десять років – з 1954-го по 1964-й – це ім’я переможними фанфарами лунало на аренах світу: семиразовий олімпійський чемпіон, шестиразовий чемпіон світу і володар шести золотих медалей європейських форумів, не кажучи вже про десятки перемог на чемпіонатах і Кубках СРСР.  

Участь у заході взяли олімпійські чемпіони, ветерани спорту, Почесні громадяни Києва, керівництво Національного Олімпійського комітету України, Асоціації ветеранів спорту України, Київської міської державної адміністрації, Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації та громадських організацій.

Присутні з теплом у серці вшанували пам’ять легендарного спортсмена, який назавжди вписав своє ім’я в історію спортивної гімнастики, розповівши про найпам’ятніші спогади, пов’язані з Борисом Анфіяновичем. Як згадують очевидці, від виступів Шахліна на все життя залишались враження «чогось невимовно прекрасного», «справжнього дива», «польотів уві сні і на яву».

ФОТОЗВІТ

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю