Портал в режимі тестування та наповнення
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Голосіївському районі вшанували пам’ять тих, хто воював на чужій землі

Опубліковано 13 лютого 2019 року о 16:33

15 лютого 2019 року  минає 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану

З метою відзначення на належному рівні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Голосіївського району відбулись урочисті заходи з нагоди 30-ї річниці від дня виведення військ з Афганістану: покладання квітів до пам'ятного знаку «Воїнам - інтернаціоналістам»  та  тематичний захід «Неначе рана біля серця, той вічний біль – Афганістан».

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Тридцять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Тільки з Голосіївського району м. Києва в Афганістані воювало понад 600 солдатів і офіцерів. 

У вшануванні пам’яті тих, хто воював на чужій землі, прийняли участь представники районної влади, начальник управління праці та соціального захисту населення, структурні підрозділи адміністрації, представники громадськості, ветерани, воїни-інтрнаціоналісти, творчі колективи.

Під час заходу начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Ахмадова висловила слова вдячності герою Радянського Союзу воїну – інтернаціоналісту Валерію Гринчаку.

Так, за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку в Республіці Афганістан, сумлінну працю, активну громадську діяльність та з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану  були вручені медалі з нагоди 30-ї річниці від дня виведення військ з Афганістану учасникам бойових дій.

Представники клубу аматорської бардівської пісні, колектив народної пісні «Зерно любові» та  майстри естрадного мистецтва вітали присутніх музичними виступами.

 

       

   


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux