Портал в режимі тестування та наповнення
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В районі проаналізували виробничий травматизм на підприємствах, установах та організаціях за 2018 рік

Опубліковано 05 лютого 2019 року о 14:06

За участю  керівників та відповідальних особ за охорону праці  підприємств, установ та організацій району, на яких сталися нещасні випадки, пов’язані з виробництвом, 05 лютого 2019 року в Голосіївській  районній в місті Києві державній   адміністрації  обговорили  основні причини виробничого травматизму в районах, у т.ч. Голосіївському, за 2018 рік та провели моніторинг  причин нещасних випадків  та  заходи  їх попередження.

Головний спеціаліст з питань охорони праці Голосіївської райдержадміністрації Л. Хоніна доповіла про виробничий травматизм на підприємствах, установах та організаціях району та в місті Києві за 2018 рік. За результатами аналізу протягом 2018 року на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва виробничі травми отримали 357 осіб, що на 35 осіб або 8,9% менше, ніж за 2017 рік (392 особи). Так, найвищий показник виробничих травм - 66 осіб - в галузі транспорту,  в поштовій та кур'єрській діяльності. Детальніше  "Розподіл виробничого травматизму по галузях економіки" .

"За  статистичними даними в Голосіївському районі  протягом  2018 року сталось 37 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом"- продовжила Лідія Леонідівна. 

Для порівняння присутні ознайомились з таблицею "Загальний травматизм на виробництві по районах м. Києва у порівнянні з 2017 роком".

                             (за юридичною адресою підприємства)

з/п

Район

Кількість

травмо-

ваних

У % від усіх травмо-

ваних

У порівнянні з                     2017 роком

1.

Голосіївський

37

10,4

+12

2.

Дарницький

38

10,6

-28

3.

Деснянський

12

3,3

-4

4.

Дніпровський

37

10,4

-17

5.

Оболонський

29

8,1

+4

6.

Печерський

47

13,2

-9

7.

Подільський

45

12,6

+22

8.

Святошинський

20

5,6

+6

9.

Солом’янський

31

8,7

+4

10.

Шевченківський

61

17,1

-25

 

м. Київ

357

100

- 35

Також присутні ознайомились з даними  "Розподіл загального виробничого травматизму за видами подій" та "Розподіл загального виробничого травматизму за причинами", і прийшли до спільної думки, що найбільш частішими  причинами  настання нещасних випадків є порушення трудової і виробничої дисципліни, порушення інструкцій з охорони праці, правил безпеки руху, заходів зі створення безпечних та нешкідливих умов праці на робочих місцях, які мають попередити виробничий травматизм викликаний умовами праці.

Заступник голови Голосіївської райдержадміністрації О. Єріна наголосила, що в цьому році необхідно поставити головне завдання:  зменшення рівня виробничого травматизму, а для цього  необхідно об’єднати зусиля роботодавців, органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, працівників. 

За результатами  наради було вирішено керівникам підприємств, установ та організацій району посилити контроль за здійсненням працівниками вимог безпечного виконання робіт, контролювати виконання робіт з підвищеною небезпекою, своєчасно організовувати проведення медичних оглядів своїх працівників, проводити навчання та перевірки знань з питань охорони праці серед працівників.

 

    


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux