Портал в режимі тестування та наповнення
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Партнерство "Відкритий Уряд": Кабінетом Міністрів України затверджено план дій

Опубліковано 29 січня 2019 року о 17:26

Кабінетом Міністрів затверджено план дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у 2018—2020 роках, який, зокрема, передбачає:

- відкриття даних у сфері освіти і науки, охорони навколишнього природного середовища, бюджетного процесу та отримання міжнародної технічної допомоги;

- продовження роботи із запровадження надання пріоритетних електронних послуг;

- розвиток системи публічних закупівель;

- подальше відкриття інформації про бенефіціарних власників;

- реалізацію Ініціативи прозорості видобувних галузей та Ініціативи із забезпечення прозорості будівництва;

- створення онлайн платформи для взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства. 

План дій розроблявся у тісній співпраці з інститутами громадянського суспільства, пройшов широке громадське обговорення та реалізовуватиметься у партнерстві з громадськими та міжнародними організаціями.

Прийняттям плану Уряд України підтвердив свою прихильність до демократичних стандартів та цінностей Ініціативи, застосування принципів відкритого урядування.

Реалізація плану дій дозволить забезпечити належне виконання Україною зобов’язань у рамках міжнародної Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”, підвищити рівень прозорості, відкритості та підзвітності державних інституцій та сприятиме посиленню співпраці органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства.

Довідково

Україна є учасницею міжнародної Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” з 2011 року. У рамках Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з інститутами громадянського суспільства повинні розробляти дворічні плани дій, зобов’язання яких спрямовані на забезпечення прозорості, підзвітності та громадської участі.

Урядом України спільно з інститутами громадянського суспільства розроблено та реалізовано вже 3 дворічні плани дій. Даний план є четвертим планом дій з реалізації Ініціативи в Україні. Відповідна робота Уряду неодноразово відзначалась Керівним комітетом Ініціативи як зразок для інших країн (зокрема, заходи з впровадження систем «ProZorro» та «DoZorro», відкриття інформації про бенефіціарних власників, налагодження партнерства між Урядом та громадськістю в процесі реалізації Ініціативи).

 

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1088-р Про затвердження плану дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у 2018—2020 роках
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux