Портал в режимі тестування та наповнення
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

СШ № 85 відзначила свято 8 Березня у новому форматі

Опубліковано 06 березня 2015 року о 12:57

Педагогічний, учнівський та батьківський колективи спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 85 міста Києва підтримали ініціативу та пропозицію лідерів учнівського самоврядування міста Києва щодо започаткування традиції святкування 8 Березня у новому форматі. З нагоди свята у школі пройшли різноманітні заходи, виставки, акції тощо.

Урочистою кульмінацією стало спільне засідання клубів «Співдружність», «Спадщина», «Діти - посли миру», «Діти як діти» на тему: « Жінки, які змінили історію».

Під час заходу, який пройшов 5 березня, висвітлено роль жінки в історії розвитку суспільства як Берегині роду та народу. Глядачі почули розповіді про такі визначні постаті українських жінок, як княгиня Ольга, Ольга Богомолець, Руслана Лижичко, Ірина Геращенко та Надія Савченко. Вони мали змогу насолодитися поетичними рядками відомих жінок- майстринь слова Ліни Костенко, Лесі Українки, Марини Цвєтаєвої та Черубіни де Габріяк. Також пролунала авторська поезія керівника  шкільного ансамблю національної пісні «Мрія» Калашнікової І.

«Віки і тисячоліття світової історії осяяні жіночою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. Жінки вже багато століть виявляють і велич почуттів, і талант материнства, і велич справ», - наголошувалося на урочистості.

У рамках акції «Міжнародний день жіночої солідарності та миру» у школі було підготовлено та презентовано:

-       фотовиставку « Жіноча доля України»;

-       проект «Жінки, що змінили світ»;

-       написано листи та підготовлено малюнки на підтримку  Героя України Надії Савченко;

-       інсталяцію «Життєвий шлях Жінки»;

-       перфоманс «Україна – країна жіночих мрій»;

-       флешмоб «Жіноче коло».

Привітання жінок-волонтерів, медичних працівників, що рятують життя пораненим в Центральному госпіталі Прикордонної служби України, стало логічним продовженням загальношкільної акції « Янголи поруч».

«Вся наша жіноча мудрість, жіноча сила та жіночі чари потрібні сьогодні нашій неньці Україні», - відзначила директор школи Тетяна Федунова. - Кожна з нас – жінок, «від мала до велика», може вплинути на сьогодення, ситуацію в якій опинилася наша держава. Хтось може намалювати малюнок або написати листа воїнам, хтось зібрати теплі речі та предмети побуту та передати їх вимушеним переселенцям, хтось стати активним «волонтером тилу». А це означає, що цьогоріч лозунг «жіноча солідарність» - це не лише слова...».

За інформацією СШ № 85


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux