Портал в режимі тестування та наповнення
Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбувся семінар-нарада: «Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні заснованої на принципах усунення небезпек, оцінюванні, контролі ризиків та управлінні ними»

Опубліковано 29 березня 2019 року о 10:57

Семінар-нарада пройшов 28 березня 2019 року  В Голосіївській адміністрації за участі  керівників та відповідальних осіб за охорону праці підприємств, установ та організацій району.

Мета проведення семінару-наради: підвищення відповідальності роботодавців за створення належних умов праці та безпечного виробничого середовища, підвищення рівня захисту життя та здоров’я працівників, зниженню рівня та зменшення частоти виробничого травматизму, аварій та професійних захворювань, формування культури безпеки та гігієни праці.

Розпочав  семінар-нараду  Войналович Олександр - завідувач кафедри охорони праці і інженерії середовища НУБіП який  в своєму презентаційному матеріалі  акцентував  увагу, що реалізація Концепції забезпечить розроблення механізму формування та функціонування дієвої системи запобігання виробничим ризикам і заохочення до створення безпечних і здорових умов праці, яка ґрунтується на принципах усунення небезпек, оцінювання, контролю та управління ризиками, що сприятиме: підвищенню рівня захисту життя та здоров’я працівників,  формуванню культури безпеки та гігієни праці.

Бочарова Олена  -  начальник відділу  профілактики страхових виплат Управління виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування     України  у м. Києві  зауважила   на неухильному дотриманні  вимог законодавства про працю та вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Довела до відома присутніх   стан виробничого травматизму на підприємствах,  установах та  організаціях районів  м.Києва та  в Голосіївському районі,  проаналізувала  причини настання нещасних випадків.

Федоренко Микола - головний державний інспектор ГУ Держпраці у Київській області  ще раз звернув увагу що  саме на роботодавців покладено обов’язок дотримання вимог з охорони праці, створення належних, нешкідливих і безпечних умов праці, легального оформлення трудових відносин.  Він також наголосив  що охорона безпеки праці являє собою систему збереження життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності. Функціонування системи управління охорони праці дозволяє здійснювати управління охороною праці в цілому по зниженню ризиків у життєдіяльності людини, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці.

Пількевич Світлана - директор центру з охорони праці «Практик» - підвела підсумки в роботі семінару-наради  та наголосила  що збереження  життя і здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності, створення безпечних умов праці - одне з найважливіших завдань керівників.  Успішне його вирішення значною мірою залежить від належної підготовки фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів з питань охорони праці.

Присутні мали змогу задати питання щодо проходження медичних оглядів, атестації робочих місць за умовами праці та отримати фахову відповідь.

Підсумувавши, акцентивули увагу присутніх на відповідальне ставлення до питань охорони праці і промислової безпеки  як гарантію збереження здоров’я і життя працівників.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux