КМДА Київська міська державна адміністрація


30 жовтня 2018

Роботодавця, який затримав зарплату, хочуть змусити сплатити пеню

 
Мінсоцполітики розробило законопроект, покликаний посилити захист прав працівників у разі порушення термінів виплати зарплати.
 
Мінсоцполітики розробило проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну і в повному обсязі виплату заробітної плати в разі неплатоспроможності роботодавця».
 
Зазначеним законопроектом передбачено посилити захист прав працівників у разі порушення термінів виплати зарплати. запропоновано:
 
- зобов'язати роботодавця сплатити працівнику пеню в розмірі облікової ставки Нацбанку за кожний день затримки понад 15 днів;
 
- дати право працівнику тимчасово припинити виконання роботи у разі затримки виплати зарплати, належної працівникові, на термін понад 15 днів;
 
- виплатити працівникові компенсацію в розмірі трьох середньомісячних зарплат (за останні 12 місяців) в разі порушення справи про банкрутство роботодавця або припинення трудового договору в разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи.
 
Зараз проект Закону спрямований на узгодження в зацікавлені органи виконавчої влади та сторонам соціального діалогу.
 
Його прийняття буде відповідати частини ІІІ Конвенції № 173 Міжнародної організації праці про захист вимог працівників у разі неплатоспроможності роботодавця.
 
Праця та зайнятість
Сайт "ЮРЛІГА"
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.