Гроші на дорозі: податковою викрито масштабну схему з привласнення бюджетних коштів

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 5 розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) відносно службових осіб двох пов’язаних столичних підприємств, що займаються виробництвом облаштування для дорожньої інфраструктури та реалізовують її, в тому числі для державних підприємств дорожньої галузі. 

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2017-2018 років зазначені особи шляхом відображення в обліку удаваних господарських операцій з придбання матеріалів, які використовуються під час виробництва облаштування, ухилились від сплати до бюджету понад 4,7 мільйона гривень податків.

Згідно з рішенням суду, у вказаному кримінальному провадженні проведено шість обшуків, під час яких вилучено грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму близько 290 тисяч гривень, комп’ютерна техніка та носії інформації, 12 банківських карток, 9 печаток та 5 штампів, в тому числі тих суб’єктів господарювання, у яких нібито придбавались матеріали.

На вилучені речі та документи накладено арешт, розслідування кримінального провадження триває.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у м. Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю