КМДА Київська міська державна адміністрація


10 травня 2018

Мінрегіон заборонив облаштування автостоянок на тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України має намір оновити державну будівельну норму (ДБН), яка заборонить облаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах.

Відповідно до нових ДБН, не допускатиметься проектування тимчасових автостоянок:

- на тротуарах;

- уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного руху;

- уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення регульованого руху і магістралей районного значення в разі, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1, і при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Новий проект ДБН по вулицях і дорогах розроблений на заміну аналогічних норм 2001 року, він уже затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Оновлені державні будівельні норми будуть поширюватися на проектування нових та реконструкції існуючих вулиць та дорог.
 
Нагадаємо, раніше Мінрегіон повідомив про введення меж мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, висоти житлової забудови, а також затвердив чотири нових ДБН: стосовно закладів дошкільної освіти, навчальних закладів, вулиць і доріг, планування і забудови територій. Крім того, пропонується заборонити розміщення автостоянок у житлових кварталах. Також планується скасування обов'язкового проектування мусоропроводів у багатоповерхових будинках.



Детальніше читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/realestate/10108028-v-ukrajini-mozhut-zaboroniti-oblashtuvannya-avtostoyanok-na-trotuarah.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.