КМДА Київська міська державна адміністрація


3 травня 2018

Розроблено правила управління багатоквартирними будинками

 
 
Проект Правил надання послуги та типового договору винесено на громадське обговорення
 
Мінрегіон виніс на громадське обговорення проект постанови Кабміну «Про затвердження Правил надання послуг з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком».
 
Нова послуга з управління багатоквартирним будинком вводиться з 10 червня 2018 року відповідно до Закону № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги».
 
Ця послуга визначена як результат господарської діяльності суб'єктів господарювання, спрямованої на забезпечення належних умов проживання та задоволення господарсько-побутових потреб мешканців будинку шляхом утримання та ремонту спільного майна багатоквартирного будинку та його прибудинкової території відповідно до умов договору.
 
Послуга з управління багатоквартирним будинком включає:
 
- утримання спільного майна, в тому числі прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання комунальної послуги з індивідуального договору, за умовами якого обслуговування таких систем здійснюється виконавцем), зміст ліфтів тощо;
 
- покупку електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна;
 
- поточний ремонт загального майна.
 
У договорі з керуючим про надання послуг з управління багатоквартирним будинком вказується вартість послуг, яка визначається за згодою сторін. Умови договору повинні відповідати умовам типового договору, затвердженого Кабінетом Міністрів. Істотними умовами договору є: перелік послуг; вимоги до якості послуг; Права та обов'язки сторін; відповідальність сторін за порушення договору; ціна послуг; порядок оплати послуг; порядок і умови внесення змін до договору; термін дії договору, порядок і умови продовження дії і розірвання договору.
 
Зауваження та пропозиції до проекту правил і договору приймаються до 26 травня за адресою: 01601, г. Киев, ул. Велика Житомирська, 9, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Також можна направити електронного листа: [email protected].
 
Нагадаємо, з 1 січня 2019 року споживач отримає право на стягнення штрафу з керуючого за перевищення нормативних термінів проведення аварійно-відновлювальних робіт (розмір штрафу визначається договором про надання послуги).
 
Нерухомість і будівництво
Марина Ясинська



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.