Головна  →  Правові новини  →  27 березня 2018

Пільговикам оплатять як мінімум 30 поїздок

 Якщо місцеві органи не приймуть рішення про надання пільг у грошовій формі, їх продовжать надавати в безготівковій формі

 Особам, які мають пільги з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах, встановлена ​​соціальна норма в мінімальній кількості 30 поїздок на місяць.

 Державні соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування встановлені постановою Кабміну від 14 березня 2018 року № 196.

 З урахуванням цієї норми пільги будуть надаватися в готівковій формі в разі прийняття такого рішення органами місцевого самоврядування.

 Органи місцевого самоврядування мають право приймати рішення про збільшення кількості поїздок для окремих категорій осіб, які мають право на пільги.

 Крім того, Порядком надання пільг встановлено, що в разі неприйняття органом місцевого самоврядування рішення про надання пільг у грошовій формі пільги продовжують надаватися в безготівковій формі.

 Розмір щомісячної готівкової виплати визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті в області (м Києві) на 30 поїздок.

 Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду транспортом загального користування на міжміських маршрутах, розмір щомісячної готівкової виплати збільшується на 20%.

 Щомісячна готівкова виплата особам з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю (крім дітей до шести років) здійснюється в подвійному розмірі.

 Для осіб з інвалідністю I, II групи і дітей з інвалідністю (крім дітей до 6 років), які навчаються в закладах загальної середньої, професійної та вищої освіти або які проходять реабілітацію, розмір щомісячної готівкової виплати додатково збільшується вдвічі.

 

Сайт "ЮРЛІГА"

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю