КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2018

Прийнято Закон про відновлення «будівельної амністії»

Термін її дії не встановлений

Дозволено на безстроковій основі прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, при дотриманні ряду умов.

Так, можна ввести в експлуатацію об'єкти будівництва, що віднесені до класу незначних наслідків (СС1), побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без наявності дозвільного документа на виконання будівельних робіт, а саме:

 - побудовані в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м і господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв м;

 - побудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Відповідний Закон «Про внесення змін до Закону України« Про регулювання містобудівної діяльності »щодо продовження терміну прийому в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт» (проект № 3696) прийнятий на ранковому засіданні ВР 22 березня.

Детальніше про укладення угод з нерухомістю Ви можете дізнатися, відвідавши практикум «Угоди з нерухомістю в нових умовах: корпоративні договори, оренда землі і комерційної нерухомості, всі форми відчуження, іпотека». Практикум відбудеться 16 квітня, з його програмою можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, законопроект був прийнятий за основу 18 жовтня 2016 року, а 16 березня 2017 року Верховна Рада направила його на повторне друге читання, під час підготовки до якого з тексту проекту і було виключено обмеження амністії в часі.

 

Нерухомість і будівництво

Сайт "ЮРЛІГА"



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.