КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2018

Комунальні служби розчищають покрівлі від бурульок і закликають киян бути обережними під час температурних перепадів

За прогнозом синоптиків, найближчими днями у Києві очікуються температурні перепади, внаслідок яких на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. У зв’язку з цим комунальні служби міста вже приступили до роботи з розчищення покрівель від бурульок. Про це повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій.

Інспектори з благоустрою перевіряють, як балансоутримувачі очищають покрівлі від снігу й бурульок. За нерозчищені дахи міські інспектори з благоустрою складатимуть адміністративні протоколи.

Закликаємо киян бути обережними та уважними на період температурних коливань, звертати увагу на огороджені території та не заходити за їхні межі.

Якщо ви помітили небезпечну неогороджену територію – звертайтесь на міські гарячі лінії: 1551 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37 (із мобільного).

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА наголошує:

• не заходьте за межі встановлених огорож, звертайте увагу на наявність буруль на дахах будинків;

• за можливості, тримайтеся на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут для руху вулицями міста;

• будьте уважними під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом із бурульками;

• власникам автотранспорту не слід паркувати машини біля будинків;

• якщо під час руху ви почули зверху підозрілий шум – не зупиняйтесь та не підіймайте голову, є небезпека обвалу снігу або крижаної брили; бігти від будівлі теж не можна, треба якомога швидко притиснутися до стіни.

За прогнозом Українського гідрометцентру, вночі 22 березня очікується 6-8° морозу, 23 та 24 березня без опадів, на дорогах місцями ожеледицю, вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, температура вночі 9-11° морозу, вдень близько 0°.

За інформацією https://kyivcity.gov.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.