Головна  →  Правові новини  →  19 лютого 2018

Набув сили Закон про корпоративні договори

 
Заключення корпоративних договоров з участю держави регулюється окремим законом
 
Закон № 1984-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів» був опублікований у газеті «Голос України» від 17 лютого і вступив в силу 18 лютого.
 
Нагадаємо, хоча Закон і був прийнятий ще в березні 2017 року, Президент підписав його лише 16 лютого.
 
Законом внесены зміни в Гражданский кодекс. Передбачено, що в разі порушення поручителем негативного зобов'язання кредитор незалежно від сплати суті та (або) відшкодування збитків та морального збитку має право вимагати припинення дії, від виконання якого боржник зобов'язався утримуватися, якщо це не суперечить вмісту зобов'язання. Така вимога може бути пред'явлена ​​кредитором і у разі виникнення реальної небезпеки порушення цього зобов'язання. Крім того, кодекс доповнено новою статтею 658-1, яка регулює придбання права на одностороннє расторування договору.
 
Положения про корпоративні договори включені в закони «Про акціонерні товариства» та «Про господарські товариства». Також урегульовані питання бездокументарної довіреності по корпоративним правам.
 
При цьому окремим законом врегульовується порядок та умови укладення корпоративних договорів, у яких однією стороною є держава, господарське товариство, в якому частина держави складає 100% або юрліца, у яких держава або такі хозобов'язання прямо або посередньо належать 25 і більше% статутного капіталу.
 
Цінні папери та фондовий ринок
Сайт "ЮРЛИГА"
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю