Головна  →  Новини  →  14 лютого 2018

В Голосіївській райдержадміністрації обговорили питання охорони праці у вищих навчальних закладах

14 лютого  2018 року  Голосіївською  районною  в місті Києві державною адміністрацією спільно з Печерською та  Подільською  районними  в місті Києві державними адміністраціями проведено семінар на тему: «Забезпечення  ефективного управління  системи охорони праці. Методи і способи  забезпечення  здорових і безпечних умов праці у закладах вищої освіти» за участю керівників та відповідальних осіб за охорону праці вищих навчальних закладів районів.

Мета проведення семінару - підвищення рівня охорони праці в  закладах вищої освіти  у  районі, формування позитивного образу охорони праці у свідомості  посадових осіб та фахівців,  поширення   досвіду для створення здорових і безпечних умов праці на  робочих  місцях,  взаємодії  у напрямку зниження  рівня  виробничого  травматизму.   

Розпочав семінар Матвійчук Дмитро Лаврентійович - головний редактор журналу «Охорона праці», який наголосив що охорона безпеки праці являє собою систему збереження життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності, яка включає правові, соціально-економічні, організаційно-технічні, санітарно-гігієнічні, лікувально-профілактичні та інші заходи.  Функціонування системи охорони праці дозволяє здійснювати управління охороною праці в цілому по зниженню ризиків у життєдіяльності людини, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці у галузі освіти.

Головним редактором проведено конкурс на кращого знавця з охорони праці. Кращих  знавців нагороджено подарунками редакції.  

 

Бочарова Олена Борисівна - начальник відділу організації профілактичної роботи та страхових експертиз Правобережного відділу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та  професійних захворювань України  у м. Києві,  зазначила, що об’єктивними показниками, що характеризують ефективність функціонування  системи управління охорони праці в вищих навчальних закладах  є статистичні дані позитивної  динаміки змін певних чинників: зниження рівня виробничого травматизму  та профзахворювань; зменшення кількості одиниць обладнання, що не відповідають діючим нормам безпеки,  підвищення рівня забезпеченості працюючих засобами індивідуального захисту; скорочення виплат щодо відшкодування матеріальної шкоди потерпілим.     

Дуброва Наталія Йосипівна - завідувач сектору з охорони праці та безпеки життєдіяльності відділу адміністративної роботи Інституту модернізації змісту освіти міністерства освіти і науки України відмітила розповіла про зміни та інновації в нормативно-правових  актах з питань охорони праці. 

Присутні мали змогу задати хвилюючі їх питання щодо проходження медичних оглядів, атестації робочих місць за умовами праці та отримати фахову відповідь.

Чернетенко Ольга - експерт із питань охорони праці  підвела підсумки в роботі семінар: «Охорона життя і здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності, створення безпечних умов праці - одне з найважливіших завдань керівників закладів освіти. Успішне його вирішення значною мірою залежить від належної підготовки фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів з питань охорони праці».

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю