Головна  →  Правові новини  →  16 січня 2018

Президент підписав Указ про заходи захисту прав дітей-сиріт

Для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, буде введена грошова компенсація за належні до отримання жилі приміщення. Відповідну субвенцію для виплати компенсації виділять місцевим бюджетам з Державного бюджету.

Крім того, з метою забезпечення житлом цієї категорії дітей, Уряд щорічно в Держбюджеті передбачить видатки для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла.

Типові проекти до будівель повинні враховувати потреби осіб з інвалідністю.

Уряду також доручено підвищити розмір державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім'ях.

Обласним та Київській міській державним адміністраціям, зокрема, доручено вживати заходів щодо своєчасного виявлення безпритульних дітей. Таких дітей слід поміщати в сім'ї, для цього чиновники повинні зайнятися створенням патронатних сімей і поширити практику наставництва.

 Президент також доручив підвищувати професійний рівень працівників служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 Відповідний Указ «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа» Президент підписав 12 січня 2018 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю