Головна  →  Правові новини  →  16 січня 2018

Керівників державних установ охорони здоров'я вибере конкурсна комісія

 
 
До складу комісії увійдуть представники органу управління, громадськості та трудового колективу
 
Уряд визначив механізм проведення конкурсу на зайняття посади керівників державних і комунальних закладів охорони здоров'я, крім установ військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення.
 
До складу конкурсної комісії увійдуть представники органу управління, громадськості та трудового колективу.
 
Кількість членів комісії для проведення конкурсу на зайняття посади керівника держустанови охорони здоров'я не може становити менше 9 осіб і перевищувати 12 осіб, а на керівника комунального закладу охорони здоров'я - від 6 до 9 чоловік.
 
Кандидат на посаду крім ряду таких документів, як копія паспорта, резюме, автобіографія, копія документа про освіту і т.д., подає також конкурсну пропозицію, яка може містити проект плану розвитку установи на середньострокову перспективу (3 - 5 років).
 
Конкурсна пропозиція, зокрема, має передбачати план реформування закладу протягом одного року, пропозиції щодо залучення інвестицій для розвитку установи тощо.
 
Комісія заслуховує на засіданні конкурсна пропозиція, проводить співбесіду і враховує відповідність учасника конкурсу та його конкурсної пропозиції встановленим вимогам.
 
При прийнятті рішень комісія враховує здатність учасників конкурсу висловлювати свої думки, вміння викладати інформацію, комунікабельність, тактовність, ділові та вольові якості, готовність брати на себе відповідальність, вміння аналізувати проблеми і налагоджувати ділові зв'язки, виявляти творчий підхід до роботи, добропорядність, емоційну врівноваженість.
 
Представники засобів масової інформації мають право бути присутніми на засіданнях конкурсної комісії.
 
Крім того, орган управління забезпечує ведення відеозапису засідання під час заслуховування конкурсних пропозицій учасників. Відеозапис публікується на офіційному сайті органу управління не пізніше наступного дня з дати проведення засідання і зберігається на сайті не менше одного року.
 
Порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров'я затверджено постановою Кабміну від 27 грудня 2017 року № 1094.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю