КМДА Київська міська державна адміністрація


15 січня 2018

Добра традиція - зустрічі в „Школі майбутнього пенсіонера”

 

За перші два тижні 2018 року фахівці Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві провели 4 «Школи майбутнього пенсіонера». Ці західи допомагають громадянам адаптуватися до нового статусу, заздалегідь підготувати документи для призначення пенсії та вирішити проблемні питання.

Заходи пройшли в Голосіївському, Солом’янському та Святошинському відділах обслуговування громадян управління та загалом їх відвідало близько 70 осіб. Фахівці розпочали «Школи майбутного пенсіонера» із ознайомлення відвідувачів із актуальними  змінами  в законодавстві, які набули чинності з  першого січня 2018 року.

Присутнім розповіли про порядок звернення за первинним призначенням пенсії, перелік необхідних документів та вимоги до довідок про заробітну плату для призначення пенсії. Окремо акцентували увагу на питанні коректного оформлення записів у документах, а також на перевагах отримання інформації з питань пенсійного забезпечення за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Фахівці також наголосили на тому, що у разі, якщо майбутній пенсіонер працює і виявив бажання виходити на пенсію пізніше 60-річного віку, розмір його пенсії збільшується за кожен місяць страхового стажу більш пізнього виходу на пенсію.

Учасників ознайомили із  переліком документів  для звернення за призначенням пенсії та надали  буклети із детальною методикою розрахунку пенсійних виплат.

Крім того присутні отримали інформаційні матеріали про переваги  веб-порталу Пенсійного фонду України та легального працевлаштування.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

200-89-84 в Голосіївському районі;

273-51-51 у Святошинському районі;

244-78-11 у Солом’янському районі.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.