Головна  →  Правові новини  →  3 січня 2018

Стали жорсткішими правила визначення причин поранень військовослужбовців

 
Встановлено відповідальність членів комісії за прийняте рішення
 
Міноборони внесло зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах.
 
Так, військово-лікарським комісіям (ВВК) заборонено встановлювати причинний зв'язок поранення (контузії, травми або каліцтва) без:
 
- довідки про обставини травми;
 
- записів про первинному зверненні за медичною допомогою із зазначенням обставин отримання поранення, виписки з історії хвороби, матеріалів службового розслідування та інших медичних або військово-облікових документів (у разі отримання поранення до введення в дію Положення про військово-лікарську експертизу).
 
Встановлено, що голова або члени ВЛК відповідають за прийняте рішення і видачу документів про встановлення причинного зв'язку захворювань, поранень.
 
Крім того, в разі відсутності підстав для зміни або визначення причинного зв'язку захворювань, поранень в встановлених формулюваннях (поранення, пов'язане із захистом Батьківщини; з виконанням обов'язків військової служби та інших), протокол не складається, а заявнику надається письмове роз'яснення.
 
Відповідні зміни передбачені наказом Міноборони від 10 листопада 2017 року № 589, який вступив в силу сьогодні, 2 січня 2018 року.
Сайт "ЮРЛІГА"
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю