Головна  →  Новини  →  22 грудня 2017

День Святого Миколая у бібліотеках Голосіївського району столиці

 День Святого Миколая – особливе свято. Всі його чекають з нетерпінням, щоб попросити здійснення своїх найзаповітніших мрій, бо кожен знає, що він за свого життя був добродієм для християн, отож і сьогодні він може подати нам руку в біді, або в радощах. З особливим нетерпінням чекають на день пам'яті цього доброго святителя діти, бо для них, насамперед – це свято веселощів та подарунків.

В голосіївських бібліотеках для дітей відбулися святково-мистецькі заходи, організовані працівниками бібліотек, партнерами та волонтерами.

У бібліотеці ім. В.А. Симоненка для дітей вже зранку 19 грудня розпочалися святкові дійства до Дня Святого Миколая. Адже у цьому році Миколай «приїхав на білому коні», і кучугури снігу біля бібліотеки стали прекрасним доповненням довиставки дитячих робіт «Зимові візерунки» вихованців гуртка петриківського розпису клубу «Романтик» Централізованої системи дитячо-юнацьких клубів «Щасливе дитинство» (керівник – КалашніковаРегіна Сергіївна), яка експонується в бібліотеці.

Гостями бібліотеки в цей день були учні молодших класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №44, які впродовж дня читали «Медяник для Миколая»– збірку видавництва «Братське», співали «Ой, хто, хто, Миколая любить», розмірковували про помічників Святого Миколая, якими можуть стати будь-хто з нас, писали листи вдячності, перелічували свої таланти і ... розписували медові пряники під за допомогою майстрині і батьків.

В бібліотеці працює Майстерня різдвяно-новорічних листівок, листів, поробоку бібліотеці запрошує читати і своїми руками створювати маленькі дива – подарунки від серця!

У дитячій бібліотеці № 142 для маленьких користувачів відбувся літературний ранок-вітання та година духовності «Йде Святий Миколай, ти добром його стрічай!». В інформаційній зоні бібліотеки з 11 до 20 грудня 2017 року було розгорнуто книжкову виставку-привітання «Чудотворець Миколай! Ти усіх оберігай!».

Для учнів молодших класів в бібліотеці сімейного читання відбувся літературно-музичний ранок «Миколай іде – Різдво веде». Діти отримали інформацію про історію свята, потім, читали вірші, співали, танцювали

На народознавче родинне свято до дня Святого Миколая «У цей ранок зимовий Миколай прийшов святий» до бібліотеки сімейного читання № 152 завітали учні 2 класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №286.В святково прикрашених залах бібліотеки на них чекали: чарівна ялинка, ілюстрована книжкова виставка «Ой хто, хто Миколая любить», виставки малюнків.Для дітей працівники цієї бібліотеки підготували інтелектуальний квест «Найрозумніший», вікторину «В світі чарівних казок».Діти співали вітальні пісні про Святого Миколая, читали вірші.

До дитячої бібліотеки ім. М.М. Коцюбинського теж завітав Святий Миколай з своєю помічницею, привітав дітей зі Святом та вручив подарунки за гарно прочитані вірші. А в бібліотеці ім. М.Т.Рильського відбулося дитяче свято «Свято, друже, зустрічай – до нас їде Миколай!». Захід виявився напрочуд веселим, яскравим, цікавим, сповненим конкурсами, вікторинами, читанням віршів і співами. 

У бібліотеці ім. М.П. Стельмаха подарунком дітям була святкова композиція «Ой хто, хто Миколая любить» хору дітей «Зірниця» середньої школи № 132 та ансамблю «Мальви» вокальної студії освітньо-культурного центру «Шанс».Діти активно брали участь у вікторині «Зимова круговерть», яку провела бібліотекар Крута Вікторія.

Всі діти були слухняними упродовж року і тому отримали святкові подарунки від Святого Миколая

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю