КМДА Київська міська державна адміністрація


20 грудня 2017

Щодо переведення з пенсії по інвалідності особам з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Чи необхідно звертатися за переведенням з пенсії по інвалідності особам з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на пенсію по інвалідності відповідно до Закону України від 09.07.2003 р. № 1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон 1058)?

Раніше призначені пенсії по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання, призначені відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення», перераховуються за нормами Закону № 1058 за умови наявності у особи з інвалідністю страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, на підставі документів про вік, страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, що знаходяться на час перерахунку в пенсійній справі та відповідають вимогам законодавства, що діяло раніше. Зазначений перерахунок проводиться з 01 жовтня 2017 року автоматично, без звернення особи до органів Пенсійного фонду України.

У разі, якщо у матеріалах пенсійної справи відсутній необхідний страховий стаж, наприклад, за період роботи після призначення пенсії по інвалідності, особа з інвалідністю може надати додаткові документи про стаж та заробітну плату. При цьому перерахунок пенсії буде проведено зі строків, визначених статтею 45 Закону № 1058.

 

 Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного

фонду України в м. Києві:

200-89-84 в Голосіївському районі;

273-51-51 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.