КМДА Київська міська державна адміністрація


19 грудня 2017

Про перерахування пенсії на рахунок довіреної особи

Я - пенсіонер. Мою пенсію отримує сестра по дорученню на поштовому відділенні. Чи можливо перераховувати мою пенсію на її рахунок в банківській установі?

Законом України від 09.07.2003 р. № 1058“Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що пенсія виплачується щомісяця, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

Обрання способу доставки пенсійних коштів здійснюється пенсіонером добровільно. Перерахування сум пенсій на рахунок пенсіонера в установі банку провадиться органами Пенсійного фонду виключно на підставі заяви пенсіонера.

Законодавством встановлено, що заява про виплату пенсії або грошової допомоги подається одержувачем особисто до органу Пенсійного фонду за місцем проживання одержувача або приймається органом Пенсійного фонду від установи уповноваженого банку.

Заяви приймаються за умови пред'явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу і підтверджує її вік, та документа, визначеного законодавством, для з'ясування місця її проживання, і реєструються в установленому порядку.

Також законодавством передбачена можливість виплати пенсії за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначається законом.

Заява про виплату пенсії за довіреністю, термін дії якої більше одного року, - через кожний рік дії такої довіреності, подається пенсіонером особисто або його законним представником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії.

Перерахування пенсії на рахунок довіреної особи законодавством не передбачено.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного

фонду України в м. Києві:

200-89-84 в Голосіївському районі;

273-51-51 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.