Викладачам ВНЗ про зміни у пенсійному законодавстві

28 листопада цього року відбулась зустріч керівника Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Ірини Сергіївни Задерейко з трудовим колективом Київського національного університету будівництва і архітектури.

В першу чергу Ірина Сергіївна ознайомила присутніх із змінами, що відбулися відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" від 03.10.2017 р. № 2148-08.

"Законом передбачено осучаснення раніше призначених пенсій, що дозволить ліквідувати диспропорції в пенсійному забезпеченні осіб, пенсія яким призначалися в різні роки. Також скасовано особливий порядок виплати для працюючих пенсіонерів, тобто відновлено право працюючих пенсіонерів отримувати пенсію в повному розмірі" - повідомила пані Ірина.

Враховуючи, що більшу частину присутніх становили наукові працівники Ірина Сергіївна більшу увагу приділила питанню пенсійного забезпечення саме цієї категорії. Наголосила, що в багатьох випадках науковцям вигідніше отримувати пенсію згідно із законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, ніж за спеціальними законами.

"Починаючи з січня 2018 року в 60 років українці зможуть піти на пенсію, якщо страховий стаж досяг 25 років. Щороку цей показник буде збільшуватися на 1 рік, та до 2028 року досягне 35 років" – зауважила Ірина Сергіївна. – "При цьому, якщо страховий стаж складатиме від 15 до 25 років на пенсію можна піти в 63 роки, менше 15 – вихід на пенсію можливий лише в 65 років, а якщо після досягнення 65-річного віку у особи не буде 15 років страхового стажу - призначатиметься мінімальна соціальна допомога".

Пані Ірина ознайомила присутніх з дистанційними послугами, що надаються органами ПФУ та зазначила, що зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua, користувач порталу отримує можливість контролювати свої персональні дані щодо страхового стажу та страхових внесків.

Різноманітність запитань та обізнаність аудиторії створили атмосферу жвавого діалогу на цій  зустрічі.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного

фонду України в м. Києві:

 

200-89-84 в Голосіївському районі;

273-51-51 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю