Медикам - про зміни в пенсійному законодавстві

Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві продовжує роз’яснення актуальних питань пенсійного законодавства у трудових колективах. Так, 24 листопада 2017 року було проведено зустріч з працівниками трудового колективу Національного інституту раку.

Голова комісії з припинення Ірина Задерейко надала роз’яснення щодо змін в пенсійному законодавстві, які відбулись у зв’язку з впровадженням Закону України № 2148 від 03.10.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», зупинилась на особливостях пенсійного забезпечення лікарів, які працюють у відділеннях зі шкідливими умовами праці та мають право вийти на пенсію за списками  №1 та №2.

«З 01.10.2017 пенсії за вислугу років призначаються особам, які на 01.10.2017 мали стаж та відповідний вік, необхідний для призначення пенсії за вислугу років, така пенсія призначається за їхнім зверненням у будь-який час» - зазначила Ірина Задерейко.

Учасники зустрічі поставили багато запитань стосовно призначення пенсії науковим працівникам та доцільності переведення на інший вид пенсії, щодо дострокового виходу на пенсію, залежності розміру пенсії від заробітної плати та стажу. Пані Іринанадала детальні відповіді на поставлені питання кожному учаснику.

Також Ірина Задерейко розповіла присутнім про переваги реєстрації застрахованих осіб на веб – порталі Пенсійного фонду України, коли кожен особисто може отримати інформацію щодо його нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків до Пенсійного фонду та страхового стажу. Присутнім були роздані інформаційні буклети та листівки.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного

фонду України в м. Києві:

 

200-89-84 в Голосіївському районі;

273-51-51 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю