Молоді - про переваги легального працевлаштування

 

Правобережне об’єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві та Міжшкільний  навчально-виробничий комбінат співпрацюють уже другий рік.

23 листопада фахівці ПОУ ПФУ в м. Києві провели зустріч із вихованцями МНВК.

Начальник відділу контрольно-перевірочної роботи Ірина Фесун розпочала семінар із ознайомлення старшокласників СШ №№ 304, 55 щодо переваг соціальних  гарантій, які надає легальне працевлаштування. Адже зовсім скоро випускники шкіл можуть стати найманими працівниками. Обізнаність щодо трудового законодавства стане їхнім захистом на трудовому шляху.  

Пані Ірина роз’яснила учням, як після офіційного працевлаштування найманий працівник може "контролювати" свого роботодавця щодо сплати єдиного соціального внеску за працівника. 

Фахівець наголосила: "Таким інструментом контролю є веб-портал portal.pfu.gov.ua – електронна послуга запроваджена Пенсійним фондом України з 2000 року.

Якщо роботодавець виплачує працівнику зарплату в "конверті" і не сплачує за такого працівника єдиний внесок, цей період не буде врахований до страхового стажу найманого працівника. Відповідно найманий працівник втрачає страховий стаж".

Звернувшись до послуг, які надаються через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, користувачі зможуть здійснювати постійний контроль за наступними даними, що впливають на пенсійні права застрахованої особи:

  • перелік страхувальників, які подавали відомості до системи персоніфікованого обліку;
  • за кожний місяць, починаючи з 2000 року, по кожному зі страхувальників: сума заробітку, з якої сплачені страхові внески, кількість страхового стажу,  відмітка  про сплату єдиного соціального внеску;
  • загальні показники за кожний рік, помісячно: загальна сума заробітку, з якого сплачені страхові внески (усього та в межах максимальної величини), страховий стаж;
  • відомості про спеціальний (пільговий) стаж.

Ірина Фесун  повідомила випускникам про зміни, які відбулися в сфері пенсійного законодавства та наголосила, що 1 січня 2019 року запроваджується перерахування страхових внесків до накопичувальної системи пенсійного страхування.

46 слухачів семінару отримали інформаційно-роз’яснювальні буклети по тематиці семінару.

По закінченні семінару вихованці МНВК провели  флеш-моб, присвячений популяризації переваг користування веб-порталом.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного

фонду України в м. Києві:

 200-89-84 в Голосіївському районі;

273-51-51 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю