КМДА Київська міська державна адміністрація


16 листопада 2017

Начальник Святошинського відділу призначення та перерахунку пенсій Тетяна Васильєва зустрілась з трудовим колективом Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України

Фахівці Правобережного об’єднаного управління ПФУ в м. Києві проводять активну роботу щодо інформування населення про зміни в сфері пенсійного  законодавства.Так,  15 листопада 2017 року, відбулася зустріч за участю начальника Святошинського відділу призначення та перерахунку пенсій Тетяни Васильєвої  з трудовим колективом  Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України.

Інститу́т металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України − найбільший в Україні та Європі центр фундаментальних досліджень в галузі фізики металів. Названий на честь його творця і першого директора − засновника металофізики Георгія Вячеславовича Курдюмова.

Серед працівників закладу багато пенсіонерів, тому зміни які відбулися у пенсійному забезпеченні з 01.10.2017 року викликали неабиякий інтерес в аудиторії.

Тетяна Васильєва  ознайомила присутніх із змінами, що відбулися відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" від 03.10.2017 р. № 2148-08.

"Законом передбачено осучаснення раніше призначених пенсій, що дозволить ліквідувати диспропорції в пенсійному забезпеченні осіб, пенсія яким призначалися в різні роки – розпочала свій виступ Тетяна Васильєва.

Так, всі призначені до дня набрання чинності Законом пенсії, перераховані із застосуванням середньої заробітної плати по Україні за 2014 – 2016 роки, яка становить 3764,40 грн."

Також Законом передбачено автоматично переводити одержувачів пенсій за спецзаконами, без звернення пенсіонера, на пенсію згідно із Законом "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", якщо розмір пенсії є більшим.

Законом скасовано особливий порядок виплати для працюючих пенсіонерів, тобто відновлено право працюючих пенсіонерів отримувати пенсію в повному розмірі.

Також пані Тетяна роз’яснила працівникам зміни до вимог страхового стажу при призначенні пенсії в 2018 році; переваги легального працевлаштування та перспективи запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування.

Учасники зустрічі поставили багато запитань стосовно призначення пенсії науковим працівникам та умов переведення на інший вид пенсії.
Тетяна Вікторівна надала детальні консультації кожному учаснику.

Присутніх ознайомили з дистанційними послугами, що надаються органами ПФ та новими формами та методами надання послуг особам, які звертаються до Управління.

Головний спеціаліст сектору організаційно-інформаційної роботи Лариса Ворона повідомила, що в Управлінні працюють «гарячі телефонні лінії», звернувшись на які кожен громадянин, може отримати консультації та кваліфіковані відповіді на запитання. Також фахівець  зазначила, що зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua, користувач порталу отримує можливість контролювати свої персональні дані щодо страхового стажу та страхових внесків.

Участники зустрічі отримали понад 100 буклетів з питань, що розглядалися на зустрічі. 

Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

287-13-62 в Голосіївському районі;

273-42-23, 273-51-48 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.