КМДА Київська міська державна адміністрація


29 серпня 2017

Фізособи можуть отримувати валюту в банках без обмеження по сумі

Зняті обмеження на отримання іноземної валюти
 
НБУ зняв обмеження на отримання іноземної валюти фізособами з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати. Раніше один клієнт на добу міг отримати готівкові кошти в розмірі, що не перевищує 250 тис. Грн в еквіваленті.
 
Також зняті обмеження на отримання фізособами банківських металів.
 
Крім того, знято заборону на випуск ощадних сертифікатів на пред'явника. При цьому вимога щодо їх погашення тільки шляхом переказу коштів на рахунок власника сертифіката або пред'явника також скасовано.
 
Виключено і вимога до мінімального терміну розміщення депозитних сертифікатів в іноземній валюті. Раніше такі сертифікати можна було розміщувати на термін не менше шести місяців.
 
У той же час розширено перелік виключень із заборони на дострокове погашення кредитів і позик перед іноземними кредиторами. Зокрема, додано випадок, коли до складу акціонерів нерезидента-кредитора, якому здійснюється дострокове погашення, входить іноземна держава або іноземній банк. Таке іноземна держава має ставитися до країн, які мають офіційну рейтингову оцінку не нижче категорії А, підтверджену в бюлетені однієї з провідних світових рейтингових компаній, таких як Fitch Ratings, Standard & Poor's, Moody's.
 
Відповідні зміни передбачені постановою НБУ від 22 серпня 2017 року № 81, яке вступило в силу 24 серпня.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.