Головна  →  Оголошення  →  11 серпня 2017

Офіційна інформація для мешканців будинку по вул.Бурмистенка, 12, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації

 

  • 28 листопада Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА про виділення коштів із резервного фонду бюджету міста Києва для фінансування робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталась у житловому будинку на вулиці Бурмистенка, 12. Згідно з розпорядженням, Голосіївській рРДА виділять майже 1,5 млн грн на ремонтні роботи. Голосіївська РДА в установленому порядку повинна визначити проектну та підрядну організації для проектування та виконання робіт, забезпечити здійснення заходів із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася внаслідок руйнування другого під’їзду житлового будинку № 12 на вул. Бурмистенка, для приведення його у придатний для проживання стан.
  • Під час зустрічі з мешканцями будинку 13 вересня Наталія Бондар доповіла присутнім про те, що з 14 вересня в 2 під’їзді  будинку 12 по вул. Бурмистенка, 12 розпочнуться ремонтні роботи з укріплення пошкоджених перекриттів. Також директор  КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м. Києва» Н.Латанюк та директор КП «Голосієвобудінвест» О.Коцюба відповіли на питання мешканців, серед яких: вивіз сміття, що утворився внаслідок вибуху, послідовність ремонтних робіт,  відновлення балконів та балконних вікон, нарахування за комунальні послуги, обстеження даху будинку тощо.
  • 29 серпня голова Голосіївської РДА Наталія Бондар провела зустріч з мешканцями житлового будинку по вул. Бурмистенка, 12, який був пошкоджений вибухом, під час якої  розповіла мешканцям про подальші дії районної влади, які будуть виконані після затвердження розпорядження КМДА, а саме: після завершення довільних  процедур та отримання необхідних доручень та повноважень, в першу чергу, буде розпочато укріплення пошкоджених перекриттів та стін будинку, наступним етапом буде проведено обстеження усіх квартир для встановлення масштабів пошкоджень та необхідності проведення ремонтних та відновлюваних робіт. Після цього буде відновлено постачання основних мереж під’їзду для того, аби мешканців вцілілих квартир могли повернутися додому з місць тимчасового проживання. Наступним етапом заплановано проведення ремонту зруйнованих квартир, яке планується завершити до кінця поточного року.

 

До уваги голосіївців, які проживали у будинку по вул.Бурмистенка, 12  та постраждали внаслідок вибуху, Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація надає офіційну інформацію на найбільш актуальні та поширені серед мешканців питання:

-  Як довго мешканці будинку, яких було переселено у тимчасове житло, зможуть там проживати?

Мешканці, яких було  переселено до житла з резервного фонду, проживатимуть там до того часу, поки їх житло не буде реконструйовано/відремонтовано. Наразі розроблено проект посилення стін та встановлення перегородок у зруйнованих приміщеннях, після розбору завалів  можна буде почати відновлення зруйнованих стін та перекриттів. 

 -  Чи необхідно мешканцям сплачувати за тимчасове житло?

Ні, всі витрати за оренду чи житлово-комунальні послуги за проживання у тимчасових помешканнях оплачуватиме КМДА з резервного бюджетного фонду.

 -  Коли до будинку буде підключено до газопостачання?

Систему газопостачання у будинку було відключено у зв’язку з її повною перевіркою ПАТ «Київгаз». На вимогу ПАТ «Київгаз» КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м.Києва» замовила обстеження вентиляційних каналів будинку в спеціалізованій організації ПП «Овен». Станом на 11.08.2017 представники ПП «Овен» не отримали доступ до 30 квартир у зазначеному будинку для обстеження та складання актів технічного огляду вентиляційних каналів. Лише після обстеження усіх квартир у 1, 3 та 4 під’їзді та складання відповідних актів, які будуть передані до ПАТ «Київенерго», можна буде відновити газопостачання у будинку.

 -  Коли буде підключено гарячу воду до будинку?

Відновлення гарячого водопостачання можливе лише після розбору пошкоджених конструкцій будинку та проведення робіт з його укріплення у зв’язку з тим, що центральний трубопровід гарячого водопостачання проходить через підвальне приміщення, яке частково ушкоджено утвореними завалами.

-   Коли будуть підключені ліфти у будинку?

Станом на 11.08.2017 КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м.Києва» укладено договір зі спеціалізованою організацією ПП «Укрпромзварліфт» на проведення експертного обстеження технічного стану ліфтів у 1, 3 та 4 під’їздах будинку. Експертне обстеження зазначених ліфтів з висновками щодо можливості їх подальшої експлуатації планується завершити до 01.09.2017. Після отримання позитивних висновків від експертів буде прийнято рішення про підключення ліфтів.

-  Чи охороняється наразі будинок від крадіжок?

Так, відсьогодні щодня з 20:00 до 08:00 біля будинку чергуватиме поліцейський патруль у складі 2 осіб. З 08:00 до 20:00 біля будинку чергуватимуть працівники Голосіївської РДА відповідно до встановленого графіка.

 

Прохання до мешканців обох будинків – у разі виникнення будь-яких питань звертайтесь до офіційних осіб Голосіївської РДА, які можуть вам надати кваліфіковану та достовірну відповідь! Не розповсюджуйте недостовірну і непідтверджену з офіційних джерел інформацію, не сприяйте поширенню чуток!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю