Сплачено страхові внески - гарантовано страховий стаж

 На зустрічі із безробітними 13.06.2017 року, яку провели фахівці Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, в черговий раз обговорювалося актуальне питання щодо формування необхідного страхового стажу для набуття права на пенсійне забезпечення.

Представники управління повідомили присутнім про те, що на сьогодні законодавством (ст. 26 Закону України „Про загальнообов'язкове пенсійне страхування”) передбачено, що особи мають право на призначення пенсії за віком за умови набутого страхового стажу не менше 15 років та досягнутого пенсійного віку для чоловіків - 60 років, для жінок - 58 років.

Виходячи із визначення законодавством поняття страхового стажу та страхового внеску, порядку обчислення страхових внесків та бази, заробітної плати та доходу особи, з якої справляються страхові внески до пенсійної системи зрозуміло, що розмір страхового стажу прямо пропорційно залежить від офіційної нарахованої заробітної плати (доходу) та сплачених повною мірою страхових внесків. Тож зарплата чи дохід виплачений офіційно, а не в „конверті” є одним із головних чинників, які впливають на майбутній розмір пенсії. Про це має знати та пам’ятати кожна особа, яка погоджується на тіньові доходи.

Також фахівці проінформували учасників заходу про електронні послуги, які вже функціонують та новації дистанційного обслуговування громадян, які запроваджує Пенсійний фонд України.

Наприкінці семінару всі бажаючі отримали консультативні відповіді на їх запитання та брошури, буклети, листівки з методично-інформаційним матеріалом за тематикою зустрічі.

 

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного

об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

287-13-62 в Голосіївському районі;

273-42-23, 273-51-48 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю