КМДА Київська міська державна адміністрація


30 травня 2017

Роботодавці повідомлять центр зайнятості про працюючих учасників бойових дій

 
 Порядок інформування Державної служби зайнятості про працевлаштування громадян, що мають додаткові трудові гарантії, приведений у відповідність до чинного законодавства
 
При розрахунку квоти для забезпечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню громадян роботодавці повинні враховувати учасників бойових дій, зазначених у п.п. 19 і 20 ч. 1 ст. 6 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
 
Відповідні зміни внесено до Порядку надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р № 271.
 
До того ж уточнюється, що за відсутності пенсійного посвідчення належність громадян до категорій може підтверджуватися документами:
 
- для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (до досягнення ними 18-річного віку) - копією виписки з електронної обліково-статистичної картки дитини за формою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики України від 28.11.2015 р № 1256;
 
- для учасників бойових дій (до припинення трудових відносин з роботодавцем, який прийняв їх на роботу) - копією посвідчення учасника бойових дій, зразок якого наведено в додатку 2 до постанови Кабміну «Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни» від 12.05.1994 м № 302.
 
Зміни передбачені наказом Мінсоцполітики від 30.03.2017 р № 527.
 
Нагадаємо, додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, передбачені Законом України від 07.07.2016 р № 1436-VIII.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.