Головна  →  Правові новини  →  23 травня 2017

Дозвіл на проїзд в зону АТО тепер видається безстроково

 
Затверджено Тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей
ПРАВОВІ ВІСТІ
Оновлений Тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей. Зокрема, документ більше не регулює порядок перевезення вантажів і особистих речей.
 
Тепер дозвіл на багаторазовий перетин фізособами лінії зіткнення надається без обмеження терміну дії. Раніше такі пропуску діяли один рік.
 
Для одноразової переміщення дозвіл надається строком дії до 20 діб.
 
Громадянам, які переїжджають з тимчасово неконтрольованої території, дозволили переміщати особисті речі іншими транспортними засобами (крім легкових автомобілів), а також переміщати самі транспортні засоби (вантажні автомобілі, автобуси, трактори і т. Д.).
 
Жителів прилеглих до лінії зіткнення населених пунктів пропустять при пред'явленні будь-якого документа, що посвідчує особу, при наявності документів або відміток про реєстрацію їх місця проживання в даних населених пунктах.
 
Інші особи, транспортні засоби та вантажі, що прямують в прилеглі до лінії зіткнення населені пункти контрольованої території без перетину лінії зіткнення, пропускаються при пред'явленні будь-якого документа, що посвідчує особу, без пред'явлення дозволу, але з внесенням інформації в окремий облік.
 
Розширено перелік підстав для скасування дії дозволу на перетин лінії зіткнення. Тепер дозвіл можуть скасувати:
 
- в разі відмови особи в наданні згоди на обробку та зберігання персональних даних;
 
- у разі наявності у такої особи допуску та доступу до державної таємниці;
 
- на виконання рішень судів, доручень уповноважених державних органів, які надаються відповідно до Порядку надання Держприкордонслужбою та виконання нею доручень уповноважених державних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон, затвердженого постановою Кабміну від 17 квітня 2013 року № 280.
 
Також встановлено, що переміщення товарів фізичними особами у ручній поклажі та / або супроводжуваному багажі автомобільним транспортом здійснюється за переліком і обсягами (вартість, вага, кількість), які затверджуються відповідним наказом Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.
 
Відповідний Тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей затверджений наказом першого заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ від 14 квітня 2017 року № 222ог.
 
Нагадаємо, що раніше Кабміном визначено порядок товарообігу з зоною АТО.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю