КМДА Київська міська державна адміністрація


10 травня 2017

Зміни у застосуванні РРО

Головне управління ДФС у м. Києві інформує, що Законом України від 20.12.2016 № 1791 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році" внесено зміни до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України, згідно з якими платники єдиного податку І – ІІІ груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Кабінетом Міністрів України постановою від 16.03.2017 № 231 затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій. Постанова набуває чинності 08 травня 2017 року.

Перелік містить 8 груп товарів:

1) Група 73 "Вироби з чорних металів";

2) Група 84 "Реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої; їх частини";

3) Група 85 "Електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя";

4) Група 87 "Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання";

5) Група 90 "Прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні; медичні або хірургічні; їх частини та приладдя";

6) Група 91 "Годинники всіх видів та їх частини";

7) Група 92 "Музичні інструменти; їх частини та приладдя";

8) Група 95 "Іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини та приладдя".

Отже, починаючи з 08.05.2017, підприємці – платники єдиного податку І – ІІІ груп, які реалізують товари, визначені відповідним Переліком, зобов’язані проводити розрахунки за такі товари через зареєстровані належним чином реєстратори розрахункових операцій.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.