Головна  →  Правові новини  →  21 квітня 2017

Яка заборгованість вважається безнадійною?

 
 ГФС роз'яснила особливості віднесення заборгованості до категорії безнадійною у зв'язку із закінченням строків позовної давності
 
Об'єктом обкладення податком на прибуток є прибуток із джерелом походження в Україні і за її межами, який визначається шляхом коригування фінансового результату до оподаткування, визначеного у фінансовій звітності підприємства згідно з національними положеннями бухгалтерського обліку або МСФЗ.
 
Ознаки безнадійної заборгованості встановлені в пп. 14.1.11 п. 14.1 ст. 14 ПК. У разі відповідності заборгованості хоча б одній з цих ознак вона вважається безнадійною.
 
Однією з ознак безнадійності заборгованості є закінчення строків позовної давності. При цьому до безнадійної заборгованості, яка підпадає під ознаку пп. «а» пп. 14.1.11 п. 14.1 ст. 14 ПК, слід відносити заборгованість, за якою минув строк позовної давності, у разі, якщо відповідні заходи щодо стягнення не призвели до позитивних наслідків.
 
Особливості віднесення заборгованості до категорії безнадійною у зв'язку із закінченням строків позовної давності роз'яснено в листі ГФС від 6 квітня 2017 року № 7207/6/99-99-15-02-02-15.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю