Головна  →  Правові новини  →  3 квітня 2017

Коли організація втрачає статус неприбуткової?

Внесено зміни до Порядку ведення реєстру неприбуткових організацій
 
Громадські організації та житлово-будівельні кооперативи повинні привести свої установчі документи у відповідність до вимог пп. 133.4.1 п. 133,4 ст. 133 НК і подати їх копії УКРІНФОРМ до 1 липня 2017 року, інакше вони будуть виключені з Реєстру неприбуткових організацій. При цьому для неприбуткових релігійних організацій термін для внесення змін до установчих документів продовжений до 1 січня 2018 року.
 
Крім того, неприбуткові організації, що діють на підставі установчих документів організації вищого рівня, разом з заявляють про включення до Реєстру повинні подавати копію документа, що підтверджує включення в категорію вищого рівня та надає правову діяльність на підставі установчих документів такої організації.
 
Організації, які подали документи для внесення до Реєстру під час реєстрації або протягом 10 днів після неї, вважаються неприбутковими з дня їх реєстрації.
 
Збільшено строки надання інформації відповідно до організаційно-правовою формою неприйнятною організації або її установчих документів. Тепер натисніть на 30 днів з дня реєстрації змін або з дня їх внесення, якщо реєстрація не проводилася.
 
Крім того, з Реєстру ви можете отримати підтвердження про неприйнятність організації. Зокрема, такий момент настає:
 
- з першого числа місяців, наступного за тим, в якому відбулося порушення пп. 133.4.1 п. 133,4 ст. 133 НК;
 
- з дати припинення юрособи;
 
- з датами надходження контролюючому органу заяви неприбуткової організації про виключення з Реєстру за власною ініціативою.
 
Зміни в порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій внесені поправки Кабміну від 29 березня 2017 року № 195, яка набула чинності 31 березня.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю