КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2017

Старшокласникам про переваги легальної зайнятості


10 березня 2017 року Правобережне об’єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві ініціювало проведення семінару для учнів старших класів. Захід відбувся у Міжшкільному навчально-виробничому комбінаті. Темою семінару стало  легальне працевлаштування молоді, захист  їх прав, як найманих працівників. Саме молоді необхідно роз’яснювати їх права, адже вони лише починають свій трудовий шлях і часто необізнані щодо вимог чинного законодавства.

Начальник відділу контрольно-перевірочної роботи Ірина Фесун  розповіла слухачам, що з 2000 року в Україні в запроваджено електронну систему персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб (фактично, щодо всіх працюючих та само-зайнятих осіб), яка дає можливість під час визначення розміру пенсії враховувати страховий стаж і фактичні суми сплачених внесків. Пані Ірина пояснила присутнім, що для зарахування в страховий стаж у повному розмірі одного робочого місяця розмір сплачених внесків, має бути не меншим, ніж внески, обчислені із мінімальної заробітної плати.

У 2017 році мінімальну заробітну плату встановлено в розмірі 3200 грн. на місяць; у погодинному розмірі – 19,34 грн.

Звернувшись до послуг, які надаються через web-портал електронних послуг Пенсійного фонду України portal.pfu.gov.ua, користувачі зможуть здійснювати постійний контроль за наступними даними, що впливають на пенсійні права застрахованої особи:

- перелік страхувальників, які подавали відомості до системи персоніфікованого обліку;

- за кожний місяць, починаючи з 2000 року, по кожному зі страхувальників: сума заробітку, з якої сплачені страхові внески, кількість страхового стажу,  відмітка  про сплату єдиного соціального внеску;

- загальні показники за кожний рік, помісячно: загальна сума заробітку, з якого сплачені страхові внески (усього та в межах максимальної величини), страховий стаж;

- відомості про спеціальний (пільговий) стаж.

Поряд з цим, фахівець повідомила випускникам про зміни до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування.

По закінченні семінару вихованці Міжшкільного навчально-виробничого комбінату провели  флеш-моб на тему легалізації та детінізації заробітної плати.

46 учасників семінару отримали буклети з інформацією про веб-портал та переваги легального працевлаштування.

 

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного

управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

(044) 287-13-62 в Голосіївському районі

(044) 273-42-23  (044) 273-51-48в Святошинському районі

(044) 244-78-11 в Солом’янському районі



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.