Головна  →  Правові новини  →  8 лютого 2017

Президент схвалив електронний квиток у міському транспорті

 
Закон підписано
 
В міському пасажирському транспорті буде впроваджуватися автоматизована система оплати проїзду, відповідні повноваження нададуть органам місцевого самоврядування.
 
Встановлена обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками в населених пунктах, де впроваджена автоматизована система, та визначена можливість притягнення до адмінвідповідальності за проїзд пасажира без реєстрації або компостування проїзних документів.
 
Органи місцевого самоврядування впровадять автоматизовану систему обліку оплати проїзду, встановлять порядок її функціонування, а також форми носіїв, види, порядок обігу та реєстрації проїзних документів, визначать особа, уповноважена стягувати плату за транспортні послуги в разі введення автоматизованої системи.
 
Правила користування міським пасажирським автомобільним транспортом затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування. Вони визначають порядок проїзду і його оплати, права та обов'язки пасажирів, а також взаємовідносини перевізників і пасажирів, враховуючи особливості транспортної інфраструктури та наявність автоматизованої системи.
 
Відповідний Закон № 1812-VIII «ПРО внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (законопроект № 4121) був підписаний Президентом 3 лютого.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю