Головна  →  Правові новини  →  28 грудня 2016

Трудовий спір з комунальним підприємством розглядається в цивільному процесі

 
 Якщо позивач звернувся за захистом порушених прав, що виникли з трудових відносин, спір підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства
 
Суперечка з комунальним підприємством про визнання зайнятості на роботах з шкідливими і важкими умовами праці розглядається в порядку цивільного судочинства.
 
У порядку цивільного судочинства суди розглядають справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.
 
До адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб'єктів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією чи законами України встановлено інший порядок судового провадження.
 
Така праовая позиція була висловлена Верховним Судом України у постанові від 14 грудня 2016 року по справі № 6-2319цс16
 
Позивач звернувся за захистом порушених прав, що виникли з трудових відносин, тому спір підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю