КМДА Київська міська державна адміністрація


16 грудня 2016

Порядок забезпечення інвалідів автомобілями вдосконалено

 
На облік для забезпечення автомобілями будуть ставити інвалідів-переселенців
 
Порядок забезпечення автомобілями осіб з інвалідністю змінюється. Зокрема, встановлена норма про надання компенсації таким особам у разі самостійної оплати навчання водінню автомобіля; уточнено норму щодо одержання спадкоємцями автомобілів на підставі заяви, поданої не пізніше ніж через 6 місяців після смерті особи з інвалідністю; встановлено механізм переоснащення автомобілів, отриманих за рахунок коштів держбюджету, під газобалонне обладнання.
 
Також предусморено, що на облік для забезпечення автомобілями будуть ставити осіб з інвалідністю, у тому числі дітей, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення АТО, і мають право на одержання автомобіля безплатно або на пільгових умовах.
 
Удосконалено механізм забезпечення автомобілями осіб з інвалідністю, які раніше були влаштовані в заклади соцобслуговування на повне державне утримання або засуджені до позбавлення волі, врегульовано відновлення їх на облік та зняття з обліку.
 
Змінами встановлено необхідність повторного огляду облМСЭК для підтвердження наявності медичних показань для забезпечення автомобілем, якщо у особи з інвалідністю змінилася група інвалідності, або її встановлено безстроково.
 
Закріплена норма про вилучення автомобіля, якщо під час його експлуатації у особи з інвалідністю закінчився термін дії висновку облМСЭК або групи інвалідності і не відновлені відповідні документи протягом 6 місяців.
 
Крім того, врегульовано питання щодо зміни черговості осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку як сім'я, якщо один з членів сім'ї змінив місце реєстрації, втратив відповідний статус і т. п.
 
Відповідні зміни внесені Кабміном Порядок забезпечення інвалідів автомобілями.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.