Головна  →  Новини  →  13 грудня 2016

У Голосієво вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Голосієво вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Вже 30 років поспіль ми згадуємо найбільшу техногенну та екологічну катастрофу сучасності, яка змінила екологічне середовище та світогляд усього світу. Щорічно ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, приурочений до дня закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком та закінчення важливого етапу робіт з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – 14 грудня.

З цієї нагоди сьогодні у Голосіївському районі за участю голови райдержадміністрації Наталії Бондар, представників громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля», учнівської молоді та громадськості району біля Пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії «Пам’яті загиблих в Чорнобильській аварії» відбувся мітинг-реквієм.

         

Урочистості продовжилися в Будинку ветеранів Голосіївського району, де було організовано проведення культурно-мистецького заходу «Мужність і біль Чорнобиля» з врученням грамот 10 учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС від голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

Низький уклін, глибока повага та наша вдячність усім живим ліквідаторам-чорнобильцям!

Вічна пам'ять усім, хто віддав своє життя, захищаючи світ від Чорнобильської катастрофи!

 

Довідково:

У Голосіївському районі проживає 2200 ліквідаторів, які брали участь в ліквідації наслідків аварії та гасінні пожеж у 30-ти кілометровій зоні на Чорнобильській АЕС.

Станом на 01.12.2016 в Управлінні перебуває на обліку 4899 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з яких:

- учасників ліквідації – 2600 осіб,

- потерпілих від Чорнобильської катастрофи - 1253 особи,

- дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи – 750 осіб ( з них: 9 - діти-інваліди, 1 – дитина - сирота, 6 - дітей напівсиріт),

- вдів померлих громадян – 296 осіб.

Також на обліку в Управлінні праці ат соціального захисту населення району перебуває 3033 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та отримують компенсаційні  виплати, з них: I категорії  –  889 осіб (І групи – 37 осіб, ІІ групи – 533 особи, ІІІ групи – 318 осіб); II категорії -  2 035 осіб; ІІІ категорії – 95 осіб; діти - 14 осіб.

За 11 місяців 2016 року в Єдиному державному реєстрі пільговиків обліковується 3 086 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю