Співпраця соціальних партнерів для захисту права безробітних

Починаючи з квітня цього року плідно співпрацюють соціальні партнери - Правобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві та центри зайнятості Солом'янського, Святошинського та Голосіївського районів.

Так, за минулий тиждень, проведено три семінари: 8 листопада - в Голосіївському районному центрі зайнятості, 9 листопада - в Святошинському районному центрі зайнятості, 10 листопада - в Солом’янському районному центрі зайнятості.

Особливу увагу було зосереджено на питанні легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Наголошувалось, що найманий працівник, який працює без оформлення трудових відносин і за якого роботодавець не сплачує внески втрачає страховий стаж отримання майбутньої пенсії, є соціально незахищеним у разі тимчасової втрати працездатності або у випадку втрати роботи.

Також представники управління надали детальну інформацію щодо змін законодавчих норм у сфері пенсійного забезпечення громадян, розповідали про нову систему обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України, про веб-портал електронних послуг (контроль за повнотою та достовірністю відображення власних персоніфікованих даних),

Крім того, повідомлено, що з 1 листопада 2016 року змінено режим роботи громадських приймалень ПОУ ГІФУ в м. Києві. Прийом громадян починається о 08.20 та триває без перерви.

Всім учасникам заходів було роздано інформаційно-методичні матеріали.

 

 

 І.С.Задерейко

Начальник Правобережного

об'єднаного управління Пенсійного

фонду України в м. Києві                                                                                                                 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю