Головна  →  Правові новини  →  7 листопада 2016

З нового року пенсію можна буде оформити без прив'язки до місця проживання

Усі пенсійні справи перевдуть в електронну форму
 
З 1 січня 2017 року планується повний перехід усіх пенсійних справ в електронну форму, завдяки чому пенсію можна буде оформити без прив'язки до місця проживання або роботи. Про це на відкритті фронт-офісу обслуговування громадян в Бердичівському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України заявив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.
 
«Пенсійна реформа - це в тому числі питання істотного підвищення якості послуг по пенсійному забезпеченню. У вересні цього року уряд затвердив програму модернізації та реформування ПФУ, якої передбачається перехід на абсолютно новий сучасний рівень обслуговування громадян », - сказав Павло Розенко.
 
«Ми починаємо цей процес з поступового переведення всіх пенсійних справ в електронний варіант, який дасть нам можливість створити єдину централізовану систему Пенсійного фонду. І вже з 1 січня почнеться впровадження цілком нового сервісу оформлення пенсій для наших громадян - пенсію можна буде оформити в будь-якій точці нашої країни, без прив'язки до місця проживання або роботи, як зараз », - зазначив віце-прем'єр міністр.
 
Також, за словами Павла Розенка, кожна працююча людина буде мати доступ до свого пенсійній справі і зможе дивитися як на протязі свого трудового життя він накопичує собі на пенсію і що він буде отримувати в старості.
 
Джерело: Урядовий портал
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю