Головна  →  Правові новини  →  31 жовтня 2016

Піписано Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності»

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», прийнятий Верховною Радою 6 жовтня.
 
Законом вносяться зміни до низки нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном.
 
Передбачено комплексний підхід до вдосконалення системи держреєстрації прав на нерухоме майно. Зокрема, передбачається невідкладне повідомлення держреєстратором власнику об'єкта нерухомого майна, за яким подано заяву, про проведення відповідних реєстраційних дій.
 
Вводиться обов'язкова реєстрація заяви власника об'єкта нерухомого майна про заборону вчинення реєстраційних дій в держреєстрі, відновлення реєстраційних дій тільки за рішенням суду, що набрало законної сили, або заявою власника.
 
Крім того, передбачено обов'язкове нотаріальне засвідчення справжності підписів засновника (учасника), уповноваженої ними особи, на установчому документі, передавальному акті і розподільчому балансі юридичної особи, заяві про вихід з товариства, які подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу і т.д.
 
Державні реєстратори будуть зобов'язані використовувати тільки захищені носії особистих ключів, що забезпечить захист записаних на нього даних від несанкціонованого доступу.
 
Крім того, витяг з державного реєстру можна буде отримати в паперовому вигляді.
 
За інформацією прес-служби Президента
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю