Зустріч з внутрішньо переміщеними особами

05 жовтня 2016 року представники Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві спільно з Громадською організацією «Відновлення Донбасу» (Центр консультативної допомоги переселенцям) провели  зустріч з внутрішньо переміщеними особами. В зустрічі прийняли участь начальник управління Ірина Задерейко, начальник Голосіївського відділу обслуговування громадян Леся Панченко та завідувач сектору організаційно-інформаційної роботи Ірина Чугаєва.

В ході зустрічі присутнім  було роз’яснено положення постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637, від 1 жовтня 2014 р. № 509, від 8 червня 2016 р. № 365 та інших нормативно-правових актів, якими врегульовано питання соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, про умови поновлення пенсійних виплат переселенцям, оформлення електронних пенсійних посвідчень. Фахівці управління ознайомили присутніх з нововведеннями в системі пенсійного забезпечення, відповіли на запитання про відрахування з пенсій працюючим пенсіонерам, здійснення перерахунку пенсії працюючим особам.

Поряд з цим, завідувач сектору організаційно-інформаційної роботи управління Чугаєва Ірина повідомила присутнім про зміни до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування та єдиний підхід до нарахування пенсій, про можливості веб-порталу електронних послуг ПФУ. Вона звернула увагу на важливість офіційного працевлаштування, нарахування в повному обсязі заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески та на підставі яких формується страховий стаж, що впливає на збільшення розміру пенсії.

Під час заходу учасники отримали відповіді на свої запитання та  інформаційні матеріали за тематикою зустрічі.

 Довідково: станом на 01.10.2016 в Правобережному об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України в м. Києві на обліку перебувають 12318  внутрішньо переміщених осіб.

 

 Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного

управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

(044) 287-13-62 в Голосіївському районі

(044) 273-42-23  (044) 273-51-48в Святошинському районі

(044) 244-78-11 в Солом’янському районі

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю